Schabowe z cebulką Znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe, nie masz pomysłu na obiad, oto danie dla Ciebie. Schabowe pod cebulową pierzynką, spróbuj przekonaj się, a nie będziesz żałować. 30 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: • 1kg schabu • 4 cebule • 2 jajka • Bulka tarta do panierki • 20 g masła • 15 dag sera żółtego • 2 łyżki majonezu • 2 łyżki ketchupu pikantnego • Olej do smażenia • Sól • Pieprz • Czosnek granulowany • 1 łyżeczka curry Sposób przygotowania: 1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem. 2. Panierujesz w bułce tartej, jajku roztrzepanym widelcem i ponownie w bułce tartej. Smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu kotlety układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Masło rozpuszczasz na patelni, dodajesz obrane, pokrojone w krążki cebule. Smażysz około 10 minut, wsypujesz curry, mieszasz dokładnie. 4. Cebule nakładasz na każdy usmażony kotlet. 5. Ser żółty ścierasz na tarce o dużych oczkach, łączysz z majonezem oraz ketchupem i smarujesz wierzch kotleta. 6. Zapiekasz w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. 7. Kotlety gotowe, podajesz z ulubioną surówką. 8. Smacznego.