Roladki z salami w aromatycznym sosie Pyszne roladki ze schabu z mozzarella i salami, zatopione w aromatycznym sosie idealnie pasują na niedzielny obiad. Wypróbuj, przekonaj się sam/a. 9 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg schabu • 10 dag salami w plastrach • 2 kulki mozzarelli • ½ szk. bulionu rosołowego • 400 g pomidorów krojonych w puszce • 200 g przecieru pomidorowego • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki ketchupu pikantnego • 1 łyżka mąki pszennej+ do panierki • 1 łyżeczka papryki słodkiej • Olej do smażenia • Sól • 1 łyżka Bazyli • 1 łyżka tymianku • Pieprz • ½ łyżeczki papryki ostrej Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam papryką słodką oraz solą. 2. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek salami oraz plasterek mozzarelli. 3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. 4. Do garnka wlewam pomidory krojone, bulion rosołowy, przecier pomidorowy, ketchup, dodaję obrany przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuję 10 minut, studzę i blenduję. Sos doprawiam pieprzem, solą, tymiankiem, bazylią, papryką ostrą. Ponownie gotuję około 5 minut. 5. Roladki po usmażeniu układam w naczyniu, polewam sosem. 6. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 7. Smacznego.