Tajskie curry z kurczakiem

Beata
Obiad
25.08.2022 8:33
Tajskie curry z kurczakiem

Tajskie curry z kurczakiem Wyśmienite, danie z kurczakiem z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej pasty curry, która sprawia, że danie jest pyszne. Idealnie pasuje na imprezy. 7 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 500 g fileta kurczaka • 500 g ziemniaków • 100 g marchwi • 200 g mleczka kokosowego • 200 g wody • 114 g pasty curry czerwonej • 30 g oleju • 100 g cebuli • 2 ząbki czosnku • 150 g groszku konserwowego • Sól Sposób przygotowania: 1. Cebulę, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajesz sól, pastę curry czerwoną, wlewasz mleczko kokosowe, wodę. Następnie dodajesz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obraną również pokrojoną w kostkę marchew. Gotujesz około 20 minut. 2. Mięso kroisz w kostkę, doprawiasz solą, smażysz na rozgrzanym oleju. Mięso po usmażeniu przekładasz do garnka z warzywami, dodajesz odlany z zalewy groszek i gotujesz około 10 minut. 3. Danie gotowe. 4. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/08/tajskie-curry-z-kurczakiem.html