Chleb razowy pszenno-żytni

Magda
Śniadania
11.08.2022 16:52
Chleb razowy pszenno-żytni

SKŁADNIKI Rozczyn 60 g mąki pszennej typu 0 lub mąki pszennej typu 550* 3 g świeżych drożdży 40 ml wody Chleb razowy pszenno-żytni 250 g mąki pszennej typu 0 lub mąki pszennej typu 550* 150 g mąki razowej 50 g mąki żytniej 10 g świeżych drożdży 125 ml wody 250 ml mleka 10 g cukru 10 g soli Dodatkowo 1 jajko 2-3 łyżki płatków owsianych 1-2 łyżki sezamu * Włoska mąka pszenna typu 0 jest delikatnie mniej oczyszczona ze składników mineralnych (ok. 0,55-0,65%), może mieć kremowo-biały kolor. Zazwyczaj wykorzystywana jest do domowego makaronu oraz drożdżowych wypieków. PRZYGOTOWANIE Rozczyn drożdżowy Rozkruszone …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/chleb-razowy-pszenno-zytni/