Składniki: 36 krakersów, 2 puszki śledzia lub makreli w pomidorach (ok 340g), 6 jajka, 100g żółtego sera, ok 8 łyżek majonezu, Szczypta słodkiej papryki, Szczypta pieprzu, szczypiorek Przygotowanie: Ser zetrzeć na tarce grubych oczkach i wymieszać z 5 łyżkami majonezu. Można odrobinę doprawić solą i pieprzem poszczególne warstwy ale z tym uważajcie bo krakersy są już słone!! Smacznego !! udało mi się jeden kawałeczek do zdjęcia zachować -bo resztę zjedli goście -hihi:) Bardzo zaskoczyła mnie smakiem i tym jakie mięciutkie były te krakersiki ,nakładałam ją jak ciasto -idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole, polecam gorąco!!!! Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć osobno białka i żółtka na grubych oczkach tarki. Następnie ułożyć krakersy, lekko docisnąć, a na nie wyłożyć białka. Na deseczce lub dużym talerzu ułożyć 12 krakersów w prostokąt.