Jeśli lubicie surówkę z białej kapusty podawana w chińskiej restauracji, to na pewno ten przepis przypadnie Wam do gustu. Surówka zrobiona samodzielnie w domu jest jeszcze smaczniejsza niż ta z restauracji. Składniki: - 500 g białej kapusty - 1 mała cebula - 1 duża marchewka - 1 czerwona papryka - ZALEWA: - 1/4 szklanki wody - 1 lyzka cukru - 3 łyżki octu jabłkowego - 1/ 2 łyżeczki soli - 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę umyć i usunąć z niej brzydkie liście a następnie poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w piórka a paprykę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://panim-kuchniasmakowita.com/2022/01/27/surowka-z-bialej-kapusty-lepsza-od-tej-z-chinskiej-restauracji/