Pyszne, mięciutkie owsiane ciasteczka bez pieczenia. Zrobisz je w kilka chwil, a potem będziesz delektować się ich smakiem 🙂 Choć robi się je błyskawicznie, warto odłożyć degustację na kolejne dni – moim zdaniem wówczas smakują najlepiej. Ciasteczka najlepiej też formować po lekkim przestudzeniu. Można zrobić z nich okrągłe płaskie ciasteczka, jak u mnie, lub kuleczki. Jeśli chcesz możesz też od razu, za pomocą łyżeczki, jeszcze ciepłą masę wykładać na deskę czy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia – powstaną wówczas pewnego rodzaju nieregularne „kopczyki”. Ciasteczka cały czas, nawet po kilku dniach, pozostają nieco mięciutkie i lekko klejące. Za to w smaku? …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2022/06/07/ciasteczka-owsiane-z-daktylami/