Pasta kanapkowa z soczewicą i awokado

Magda
Śniadania
31.05.2022 16:07
Pasta kanapkowa z soczewicą i awokado

Pasta kanapkowa z zieloną soczewicą i awokado - bezglutenowa, wegańska, wegetariańska. Idealna do smarowania na kanapki lub dip na przyjęcia. Polecam! SKŁADNIKI PASTA KANAPKOWA Z SOCZEWICĄ I AWOKADO - 1 szklanka suchej zielonej soczewicy lub puszka gotowej - awokado - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 2-3 łyżki oliwy extravergine d’oliva - łyżka soku z cytryny - łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki - szczypta chili - sól i pieprz PRZYGOTOWANIE PASTA KANAPKOWA Z SOCZEWICĄ I AWOKADO 1 Zieloną soczewicę przepłukujemy, a następnie gotujemy do miękkości. 2 Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy posiekaną cebulę i ząbek czosnku. Całość podsmażamy kilka minut, mieszając od czasu do czasu. 3 Do blendera wrzucamy ugotowaną zieloną soczewicę, kawałeczki obranego awokado, …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/pasta-kanapkowa-z-soczewica/