Brukselka po bretońsku Doskonała, pyszna przekąska lub kolacja. Aromatyczne dodatki podkreślają jej wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji nie kończysz. Spróbuj i przekonaj się. 7 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 1 kg brukselki · 4 ząbki czosnku · 1 cebula · 1 opakowanie marchewki z groszkiem · 4 laski kiełbasy śląskiej · 200 g koncentratu pomidorowego · 1 łyżka mąki pszennej · Olej do smażenia · Szczypta chili · Sól Sposób przygotowania: 1. Brukselkę myję, oczyszczam, przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarnachwila.com/2022/04/brukselka-po-bretonsku.html