Oj, jaki ten sernik wyszedł dobry. Wilgotny i delikatny. Z brzoskwiniami na wierzchu, które nadawały całości delikatności. Sernik z brzoskwiniami jest bardzo popularnym, przez wielu lubianym ciastem, a wersja budyniowa z pewnością warta jest uwagi. Oprócz budyniu w proszku, jaki zwykle dodaje się do masy serowej, twaróg miksujemy tutaj również z ugotowanym, przestudzonym budyniem. Kuszące? Mnie to zaintrygowało i nie żałuję, że zrobiłam. Spód: - 300 g ciasteczek digestive - 125 g masła Masa serowa: - 1 kg twarogu sernikowego, u mnie Wieluń - 2 op. śmietankowego budyniu, bez cukru - 5 jajek - 300 ml mleka - 1 łyżeczka …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2022/04/09/sernik-budyniowy-z-brzoskwiniami/