Wielkanocne bułeczki króliczki co roku pojawiają się na naszym stole i w naszym koszyczku do święconki. Pieczemy je zazwyczaj w wersji na słono, choć wersja słodka, którą dziś chciałam Wam przedstawić, jest równie kusząca i smaczna. Bułeczki są bardzo maślane, puszyste, długo zachowują świeżość, dodatkowo pięknie ozdabiają wielkanocny stół i cieszą oko. A małe rączki mają wiele zabawy przy ich formowaniu. Smacznego! SKŁADNIKI (7 SZTUK)* WIELKANOCNE BUŁECZKI KRÓLICZKI - 500 g mąki pszennej - 50 g cukru** - 20 g świeżych drożdży lub 5 g drożdży instant - 100 g masła - 300 ml mleka - 1 jajko w temperaturze …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/wielkanocne-buleczki-kroliczki/