„Gnudi” nazywane również „malfatti” to włoskie kluski, pierwsze danie typowe dla Toskanii, głównie dla obszaru Maremma i Mugello. Swoją nazwę „gnudo”, która dosłownie oznacza słowo „nagi”, zawdzięczają temu, że są przygotowywane w bardzo podobny sposób do nadzienia dla ravioli z ricottą i szpinakiem , ale bez owijania ich ciastem. W rzeczywistości „nagie”, ale nie mniej smaczne. W połączeniu z sosem pomidorowym i startym parmezanem stanowią danie o niepowtarzalnym smaku. Gorąco polecam! SKŁADNIKI (NA OK. 35-45 SZTUK W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI) „GNUDI” WŁOSKIE KLUSKI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ - 600 g szpinaku - 400 g ricotty - 50-70 g mąki pszennej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/gnudi-wloskie-kluski/