Martyna P.
11.03.2022 17:53
Koniec 17-letniego małżeństwa Katarzyny Cichopek i Marcina Hakiela. Para wydała oświadczenie. źródło okładki: https://www.instagram.com/p/Cay4YdIsVW1/?utm_source=ig_embed https://www.instagram.com/p/CZhXm-ONJtW

W sieci niespodziewanie pojawiło się oświadczenie, które zaskoczyło Internautów. Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel poinformowali o zakończeniu swojego związku. Ich małżeństwo trwało 17 lat. Post z informacją został opublikowany w mediach społecznościowych.

Historia Katarzyny Cichopek i Marcina Hakiela

Przypomnijmy, że pani Katarzyna poznała pana Marcina w programie „Taniec z Gwiazdami” w 2005 roku. Byli oni taneczną parą. Aktorka była już wtedy rozpoznawalna dzięki roli Kingi w serialu „M jak miłość”. Taneczna para zdobyła w programie nagrodę główną – Kryształową Kulę.

Para pobrała się po 3 latach znajomości. Na ślubnym kobiercu stanęli 20 września 2008 r. Pobrali się w sanktuarium Matki Bożej Fatimskiej w Zakopanem.

Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel założyli szkołę tańca w Warszawie. Jej nazwa to „Hakiel – Akademia Tańca”.

Owocem ich związku jest 13-letni syn Adam i 8-leniaa córeczka Helenka. Para była małżeństwem przez 17 lat.

Decyzja o rozstaniu

Para wyznała publicznie, że przed laty mierzyła się z kryzysem. Związane było to rzekomo m. in z kredytem we frankach szwajcarskich, za które mieli kupić luksusową willę.

„Nie ma co ukrywać, nie każdy dzień jest usłany różami. Szczególnie gdy się prowadzi prawdziwe życie. Ma się rodzinę, pracę, dzieci i różne decyzje do podjęcia. A przy tym koleżanka małżonka jest emocjonalną osobą. Ale zawsze dochodzimy do porozumienia” – mówił wówczas Marcin Hakiel na łamach „Vivy”.

Małżeństwo chętnie dzieliło się swoim życiem prywatnym w mediach społecznościowych. Publikowali posty z życia prywatnego i zawodowego. W styczniu bieżącego roku udostępnili rodzinne zdjęcie z wyjazdu na Seszele. W sieci pojawiały się również filmiki ze wspólnym wakacyjnym tańcem.

Tymczasem para wydała oficjalne oświadczenie, podkreślając, że poza nim nie mają nic więcej do dodania w tej sprawie. Oboje proszą o uszanowanie prywatności. Napisali, że decyzję o rozstaniu podjęli wspólnie.

"Drodzy, podjęliśmy razem decyzję o rozstaniu. 17 lat za nami, wiele wspaniałych chwil, za które sobie dziękujemy. Mamy cudowne dzieci i ze względu na nie, prosimy o uszanowanie naszej i ich prywatności. Jest to jedyne nasze oświadczenie w tej kwestii i nie będziemy tego komentować" – czytamy w oświadczeniu na Intagramie Katarzyny Cichopek.

Dodajmy, że możliwość komentowania wpisu została wyłączona. Mimo tego Internauci wyrazili słowa wsparcia pod innymi zdjęciami. Wiele osób jest zszokowanych tą informacją. Życzą powodzenia.

Pani Katarzynie i Panu Marcinowi życzymy wszystkiego dobrego!