- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 5 min
Składniki
Makaron (użyłam specjalny rodzaj, który wymaga zalania gorącą wodą)
Pierś z kurczaka
Groszek cukrowy
Szpinak
Papryka
Przyprawy
Sól
Pieprz
Sos sojowy
Miód
Curry
Przepis
Kurczaka kroimy na małe kawałki, obtaczamy w mące i w przyprawach (curry, sól, pieprz. Tak przygotowane mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię.
Smażymy i odstawiamy.
Na dobrze rozgrzany olej wrzucamy groszek cukrowy, paprykę, szpinak. Całość podsmażamy następnie dodajemy odcedzony makaron, kurczaka, doprawiamy sosem sojowym oraz miodem (doprawiajcie wg uznania).
Całość dokładnie mieszamy i gotowe.
Uwagi:
Kurczak - będzie lepszy jeśli usmażycie go osobno i dodacie do podsmażonych warzyw.
Czosnek i imbir - w celu podkręcenia smaku powinniśmy dodać jeszcze czosnek i imbir. Niestety nie miałam więc nie dałam :)