Kulki czekoladowo-kokosowe

Krzysztof
Przepisy
12.08.2014 11:51
Kulki czekoladowo-kokosowe

Przepis

350 g margaryny

1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

4 łyżki kakao

2 łyżki alkoholu

300 g herbatników (3 opakowania)

3 krople zapachu waniliowego

wiórki kokosowe (do obtoczenia)

Margarynę należy wcześniej wyciągnąć z lodówki. Do przygotowania kulek czekoladowo-kokosowych, margaryna powinna być w temperaturze pokojowej.

Herbatniki drobno pokruszyć. Margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodać kakao, alkohol i zapach waniliowy. Połączyć masę kakaową z herbatnikami i dokładnie wymieszać. Następnie formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Połowę wiórków kokosowych wcześniej uprażyłam na suchej patelni. Gotowe czekoladowe kulki wkładany do lodówki, aby się schłodziły. Smacznego!