Przepis
350 g margaryny
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 łyżki kakao
2 łyżki alkoholu
300 g herbatników (3 opakowania)
3 krople zapachu waniliowego
wiórki kokosowe (do obtoczenia)
Margarynę należy wcześniej wyciągnąć z lodówki. Do przygotowania kulek czekoladowo-kokosowych, margaryna powinna być w temperaturze pokojowej.
Herbatniki drobno pokruszyć. Margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodać kakao, alkohol i zapach waniliowy. Połączyć masę kakaową z herbatnikami i dokładnie wymieszać. Następnie formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Połowę wiórków kokosowych wcześniej uprażyłam na suchej patelni. Gotowe czekoladowe kulki wkładany do lodówki, aby się schłodziły. Smacznego!