Lubicie smażoną rybę? Ja tak, a najbardziej taką panierowaną w płatkach owsianych, chociaż taką klasyczną w bułce tartej też nie pogardzę. Moją rybkę podałam z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: - 1 kg ryby (u mnie dorsz) - 2 cytryny - 3 jajka - bułka tarta do panierowania - płatki owsiane do panierowania - olej do smażenia - sól, pieprz Wykonanie: Rybę myję, kroję na mniejsze kawałki i osuszam ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek skrapiam sokiem z cytryny i oprószam solą i pieprzem. Do miski wbijam jajka, roztrzepuję. Bułkę tartą i płatki wsypuję na oddzielne talerze. Rybę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2017/10/ryba-smazona.html