Makowiec japoński

Kasia
Ciasta
01.11.2021 15:00
Makowiec japoński

Makowiec japoński to pyszny, wilgotny makowiec z dodatkiem jabłka. Samo ciasto robi się ekspresowo i jest banalnie proste. Ja użyłam gotowej masy makowej, a Wy możecie użyć swoją ulubioną domową masę. Składniki: - 1 puszka masy makowej - 5 jabłek - 1/2 szklanki rodzynek - 1/2 szklanki orzechów włoskich - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 5 jajek - 8 łyżek kaszy mannej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki miodu Wykonanie: Orzechy obrać i posiekać na mniejsze kawałki. Masę makową przełożyć do miski dodać miód, orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, kaszę manną, żółtka oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Jabłka …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://magiakasi.blogspot.com/2018/01/makowiec-japonski.html

Magiczna kuchnia Kasi

Kasia