Choinka z drożdżowych bułeczek

Magda

Przekąski

06.12.2021 12:00

Choinka z drożdżowych bułeczek

Na naszym świątecznym stole nie może zabraknąć drożdżowych wypieków. W tym roku królować będzie choinka z drożdżowych bułeczek, wytrawnych, puszystych, delikatnych w smaku i bardzo aromatycznych dzięki dodatkowi świeżych ziół. Mam nadzieję, że tak przygotowane bułeczki będą fajną i efektowną ozdobą świątecznego stołu. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI (NA OK. 25 SZTUK) Choinka z drożdżowych bułeczek CIASTO DROŻDŻOWE - 500 g mąki pszennej typu 450 - 15 g świeżych drożdży - 150 ml letniej wody - 100 ml mleka - 50 ml oliwy z oliwek lub np. oleju słonecznikowego - 2 łyżeczki cukru - 1 łyżeczki soli DODATKI - 1 jajko - …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/choinka-z-drozdzowych-buleczek/