Dziś chciałabym polecić Wam przepis zainspirowany jednym z kanonów kuchni włoskiej , niezwykłym w smaku makaronem cacio e pepe przygotowanym tylko z 3 składników: owczego sera pecorino, świeżo zmielonego czarnego pieprzu i spaghetti. Zapraszam Was na risotto cacio e pepe, kremowe, lekko pikantne, rozgrzewające. Bez wątpienia jest to danie dla wielbicieli wyrazistych w smaku dań. Smacznego! SKŁADNIKI RISOTTO CACIO E PEPE - 320 g ryżu - 100-150 g owczego sera pecorino - 100 ml białego wina - 40 g masła - 2 szalotki - 1 litr bulionu warzywnego - czarny pieprz w ziarnach - oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE RISOTTO …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/risotto-cacio-e-pepe/