SKŁADNIKI PIECZONY PSTRĄG ŁOSOSIOWY W LIMONKOWYM SOSIE - 4 filety pstrąga łososiowego ze skórą (ok. 600-700 g) - 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 1-2 łyżeczki czerwonego pieprzu - starta skórka z 1 limonki - oliwa z oliwek MARYNATA - 3 limonki - 1 łyżka cukru trzcinowego - 10 cm korzenia imbiru - 2-3 łyżki oliwy extravergine d’oliva PRZYGOTOWANIE 1 Filety myjemy, osuszamy, wyjmujemy ości i układamy w szklanym naczyniu. 2 Przygotowujemy marynatę: limonki sparzamy, następnie ścieramy skórkę (tylko zieloną część, bez białej, ponieważ jest gorzka). 3 Z limonek wyciskamy sok. 4 Korzeń imbiru obieramy i kroimy na kawałeczki. 5 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/pieczony-pstrag-lososiowy/