Pieczone jabłka to smak dzieciństwa. Zawsze jedliśmy je pieczone tak po prostu, bez dodatków. Im bardziej pomarszczone i miększe, tym lepsze. Dziś jednak u mnie wersja na bogato. Bałam się podpiec jabłka zbyt mocno, aby możliwe było pokazanie Wam przekroju, ale finalnie właśnie taka konsystencja okazała się dla nas jak najbardziej trafiona. Sam deser wyszedł może jedynie nieco za słodki, ale pyszny. Myślę, że takie pieczone jabłka wypełnione orzechami w karmelu z odrobiną czekolady i białkową pianką, to idealny pomysł na niedzielny deser czy słodki podwieczorek. - 4-5 jabłek (najlepiej lekko kwaśnych) - 50 g orzechów laskowych - 50 g …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/10/17/pieczone-jablka-z-orzechami-i-bialkowa-pianka/