Tort czekoladowo-pistacjowy

Magda
Ciasta
05.10.2021 16:03
Tort czekoladowo-pistacjowy

Szukacie wyjątkowego tortu na ważną okazję? Serdecznie polecam Wam dzisiejszy przepis. Tort czekoladowo-pistacjowy, składający się z wilgotnego biszkoptu czekoladowo-pistacjowego i niezwykle aksamitnego kremu pistacjowego. Ciasto efektowne, które idealnie sprawdzi się jako osłoda specjalnych okazji. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI BISZKOPT CZEKOLADOWO-PISTACJOWY - 200 g gorzkiej czekolady - 150 g mąki pszennej - 80 g mąki pistacjowej lub zblendowanych pistacji na piasek - 110 g masła - 100 g cukru - 16 g cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 jajka - szczypta soli *Wszystkie składniki do przygotowania biszkoptu powinny być w temperaturze pokojowej. KREM PISTACJOWY - 500 g mascarpone …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/tort-czekoladowo-pistacjowy/