Dawno nie było pieczywa, więc bardzo proszę, jest. Pyszne bułeczki pszenne. Wierzch posypałam makiem i sezamem. Gwarantuję, że na pewno zjecie je ze smakiem. Bułeczki są miękkie również na drugi dzień. Dlatego możecie zrobić je wieczorem i zjeść rano na śniadanie. Można też zrobić większą porcję, zamrozić i zawsze mieć pod ręką. Ja jestem już uzależniona od domowego pieczywa. Chciałabym chociaż trochę Was tym zarazić :) Składniki: 25 g. drożdży 120 g. ciepłej wody 120 g. ciepłego mleka 1 płaska łyżeczka cukru 500 g. mąki 1 łyżeczka soli 1 jajko 4 łyżki oleju Dodatkowo: jajko do posmarowania bułek sezam i …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/09/buki-sniadaniowe.html