Składniki: 400 g. piersi z kurczaka 200 g. świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko 1,5 łyżki bułki tartej sól, pieprz 1/2 łyżki masła Smażyć kotleciki po kilka minut z każdej strony na niewielkim gazie, co jakiś czas obracając. Dziś mam propozycję na pyszne mini kotleciki z piersi kurczaka i szpinaku. Takie kotleciki świetnie się sprawdzą nie tylko na obiad, ale również jako imprezowa przekąska. Dzięki temu mięso nie będzie się tak bardzo kleiło do rąk i łatwiej będzie formować kotleciki. To pytanie mam w głowie bardzo często i wiem, że nie tylko ja. Małe kuleczki chętnie zjedzą dzieci i myślę, że wcale nie wyczują szpinaku. Na patelni rozgrzać olej, tak żeby dno było przykryte. Do mięsa dodać pokrojony szpinak, jajko, bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek.