Sezon na ogórki gruntowe rozpoczął się na dobre. To najlepszy czas na przetwory. Spiżarnia pełna już ogórków konserwowych i kiszonych - teraz czas na ogórki kanapkowe. Miękkie, a jednocześnie chrupiące. W łagodnej i aromatycznej zalewie octowej, przepełnionej delikatną słodyczą. Najlepsze do kanapek! Warto zatrzymać ten smak lata. Zimową porą wystarczy otworzyć słoik i cieszyć się ich wspaniałym smakiem! Przygotowanie 45 min. Gotowanie 15 min. Czas całkowity 1 godz. Drukuj 5 from 1 vote Porcje: 10 Autor: Wędrówki po kuchni SKŁADNIKI - 3 kg ogórków gruntowych * ZALEWA - 1 litr wody - 700 g cukru - 330 ml octu spirytusowego …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ogorki-kanapkowe/