Domowe ogórki kiszone to nasze dobro narodowe i nieodłączny element kuchni polskiej. Uwielbiam je od dziecka. Pamiętam te ogromne ilości słoików, po brzegi wypełnionych ogórkami, które robiła mama. Ja przeważnie zbierałam pachnące liście czarnej porzeczki i wiśni, aromatyczne kwiaty kopru i świeży czosnek. Tata kopał grube korzenie chrzanu. Jakże rozkosznie było zimową porą zajadać chrupiącego ogórka do kanapki z najlepszym pasztetem z królika - to był mój ulubiony duet. Jeśli lubicie kiszone ogórki, łapcie sprawdzony, rodzinny przepis na najlepsze ogórki. Tych przepysznych ogórków nie może zabraknąć w Waszej spiżarni! Przygotowanie 30 min. Czas kiszenia 14 d Czas całkowity 14 d …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/domowe-ogorki-kiszone/