Domowe bajaderki z bakaliami i czekoladą

Magda
Desery
03.08.2021 18:32
Domowe bajaderki z bakaliami i czekoladą

SKŁADNIKI Domowe bajaderki z bakaliami i czekoladą (ok. 15 sztuk, w zależności od wielkości) - 300 g pokruszonego ciasta czekoladowego (lub pokruszonych muffinów i ciast bez kremów) - 50 g rodzynek - 70 g gorzkiej czekolady - 50 g migdałów - 100 g dżemu morelowego - 50-70 ml mleka - aromat rumowy lub waniliowy (można też dodać odrobinę alkoholu np. rumu) - wiórki kokosowe do obtoczenia bajaderek PRZYGOTOWANIE Domowe bajaderki z bakaliami i czekoladą 1 Ciasto kruszymy, rozdrabniamy widelcem lub mielimy w zależności, jaką konsystencję chcemy otrzymać. 2 Do ciasta dodajemy rodzynki, posiekane migdały i czekoladę, następnie dżem, mleko oraz …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/domowe-bajaderki/