Schabowe z młodą kapustką

Beata
Obiad
13.05.2021 11:13
Schabowe z młodą kapustką

Korzystajmy z nowalijek. Kotlety schabowe przykryte pierzynką z młodej kapusty, papryki oraz marchwi to moja propozycja na niedzielny obiad. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek, smażymy do chwili zarumienia, następnie dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew i pokrojoną w drobne paseczki paprykę. …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/05/schabowe-z-moda-kapustka.html