Chleb razowy

Anna
Dania mączne
13.05.2021 9:31
Chleb razowy

Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Forma do pieczenia chleba: foremka/keksówka o wymiarach wewnętrznych 10 x 25 cm (pojemność około 1200 ml). Domowy i pachnący chleb razowy piekę zazwyczaj na weekend, jednak w tygodniu też nachodzi mnie czasem ochota na ten niezwykły i prosty wypiek. Przygotowanie ciasta na chleb razowy zajmuje mi tylko kilka minut. Odstawiam je do wyrastania i przekładam do foremki, by po krótszym drugim wyrastaniu i pieczeniu rozkoszować się jego zapachem, a potem i wspaniałym, bogatym smakiem. Do dużej, szklanej lub metalowej miski wsyp 500 gramów mąki pszennej razowej typ. 2000 - (będzie to pół opakowania …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/chleb-razowy