Pieczone w piekarniku lub smażone na głębokim tłuszczu pierogi z bardzo fajnym farszem. Super przekąska na imprezę. Można podawać z różnymi sosami u nas sprawdził się najbardziej dip paprykowy. Smakują na ciepło i na zimno. Można zrobić większą ilość i zamrozić. Ja mam zawsze woreczek tych pyszności w zamrażarce dlatego podaję przepis na około 70 sztuk. Na patelni i odrobinie tłuszczu zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę następnie dodać mięso i przyprawy. Całość smażymy od czasu do czasu mieszając około 15 minut. Po tym czasie dodajemy zmiksowaną fasolę i passatę pomidorową. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15- …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://andziapichci.blogspot.com/2021/04/pieczone-pierozki-empanadas.html