Tort naleśnikowy

Alina
Ciasta
21.03.2021 9:18
Tort naleśnikowy

Torcik naleśnikowy przekładany dżemem i kremem śmietankowym. Przepyszny tort który może być alternatywą dla tradycyjnych tortów. Ładnie się prezentuje a jego przygotowanie nie jest skomplikowane. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 10 minut. Smażymy 10 nieco grubszych niż zazwyczaj naleśników(średnica około 20cm) oraz 5 większych i cienkich naleśników które będą do obłożenia całego tortu (średnica około 24 cm) Można upiec wszystkie równe naleśniki ale te o większej średnicy idealnie pokrywają cały torcik. W między czasie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem gdy zacznie gęstnieć dodajemy serek mascarpone …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://andziapichci.blogspot.com/2021/03/tort-nalesnikowy.html