Deser który pojawia się obowiązkowo jak tylko pojawią się pierwsze świeże truskawki. Delikatny i kremowy na czekoladowej chrupce z dużą ilością truskawek Niebo w gębie. Wafle ryżowe rozkruszamy na drobne kawałki (można zmiksować na proszek) dodajemy nutellę i mieszamy do połączenia składników. Mas powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do foremki wyrównujemy i mocno ugniatamy. Wstawiamy do lodówki na około 30-60 minut. Galaretkę mieszamy dokładnie z żelatyną i 400 ml gorącej wody . Pozostawiamy do wystudzenia ale powinna pozostać lejąca. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem na gęsty krem następnie dodajemy ser i miksujemy na jednolitą masę. Odmierzamy 150 ml …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://andziapichci.blogspot.com/2021/04/kremowy-sernik-na-zimno-z-truskawkami.html