Parówki w bułce preclowej to świetna alternatywa dla parówek w cieście francuskim. Ich przygotowanie zajmuje co prawda nieco więcej czasu, ale wychodzą delikatniejsze. Mój mąż nie mógł się ich nachwalić, aż wreszcie zaznaczył, że fajnie, jakbym zrobiła je znowu. Dla mnie to jasny komunikat, że mu smakowały. Mnie zresztą też. Jednego dnia podałam je z ketchupem, drugiego dnia z barszczykiem;) Mnie osobiście bardziej smakowały na zimno. Mąkę przesiewamy do dużej miski, mieszamy z solą. Na środku robimy wgłębienie i wlewamy w nie przygotowaną mieszankę z drożdżami. Przykrywamy i odstawiamy do podrośnięcia na około 10 minut. Składniki mieszamy łyżką. Dodajemy roztopione …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/04/14/parowki-w-bulce-preclowej/