Na weekend do kawki były u nas takie babeczki. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Pozostają miękkie jeszcze na drugi dzień. Przygotowanie jest bardzo proste, poradzą sobie z tym nawet dzieci. Ja ubiłam osobno pianę z białek, ale możecie dodać całe jajka. Będzie jeszcze szybciej. Polecam jednak zrobić tak jak w przepisie, wtedy babeczki są bardziej pulchne. Oczywiście można je dowolnie zmodyfikować. Zrobić bez maku, dodać pokrojoną czekoladę, lub wiórki kokosowe. To zależy na co akurat macie ochotę. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka (moja szklanka ma …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/04/makowe-babeczki.html