Składniki: 500 g makaronu (wstążek) 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chilli 1 czerwona cebula garść poszatkowanej świeżej kolendry Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. W dużej misce łączymy wszystkie składniki sosu, wsypujemy odcedzony makaron i mieszamy. Dodajemy poszatkowane w drobną kostkę cebulę i paprykę czerwoną oraz pokrojoną w krążki papryczkę chilli. Wsypujemy odsączoną kukurydzę oraz fasolę. Na koniec dodajemy kolendrę. Całość mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/04/meksykanska-saatka-makaronowa.html