Ostrygi z prosecco i granatem

Agnieszka
Przekąski
13.03.2021 17:40
Ostrygi z prosecco i granatem

Dressing do ostryg 10 ml prosecco 1 łyżka soku z cytryny zielona pietruszka owoce granatu Ostrygi umyj starannie pod bieżącą wodą. Do ich otwarcia możesz posłużyć się specjalnym nożem lub użyć krótki, twardy nóż kuchenny. Pamiętaj, aby otwierać muszlę płaską stroną do góry. Gdy muszla zacznie się otwierać uważaj, aby nie wylała się z jej środka woda. Płaską część muszli odłóż, a głębszą część z ostrygą ułóż na półmisku z lodem. Przygotuj dressing. Do miseczki przelej wodę z ostryg i dodaj pozostałe składniki. Nałóż po łyżeczce dressingu do każdej muszli. Like this: Like Loading... Related

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2021/03/13/3010/