Prosty deser, coś na bazie Tiramisu, tyle, że bez dodatku jajek, a na śmietance z mascarpone. Najtrudniejsza część deseru, to połączenie masy z rozpuszczoną żelatyną – śmietana i mascarpone są mocno schłodzone, więc ciepłą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę należy przed dodaniem do masy przestudzić. Nie można jednak zwlekać zbyt długo, bo czekolada nie może ponownie zastygnąć 😉 wierzę jednak, że doskonale sobie z tym etapem poradzicie. Ja robiłam to w ten sposób, że do miski z czekoladą dodawałam po łyżce masy i mieszałam do połączenia. Pod koniec masa była już mocno gęsta, więc lekko i krótko ją sobie ogrzałam …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2021/03/10/czekoladowy-deser-ala-tiramisu/