Składniki: 450-480 g białej, odsączonej ciecierzycy z puszki 200 g kiełbasy ostrej chorizo 1 duża marchewka 1 cebula 2 średniej wielkości bataty 150 g liści szpinaku "baby" 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 400 g pokrojonych pomidorów z puszki 0,4 litra bulionu warzywnego 1 liść laurowy 2 łyżki papryki wędzonej sól, pieprz Sposób wykonania: Obraną marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy marchew, cebulą i zmiażdżony czosnek. Szklimy. Następnie dodajemy bulion, krojone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę bataty oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy pod przykryciem około 20 minut (do …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/03/gulasz-z-ciecierzyca-i-chorizo.html