Krem z fasolki szparagowej na ostro - pyszności

Niezły
01.08.2014 6:29
Krem z fasolki szparagowej na ostro - pyszności

Przepis

Dzisiaj serwujemy krem z fasolki szparagowej podawany z szynką parmeńską i pieczywem czosnkowym. Mmmm Pychota!

Składniki:

2 l bulionu

1,2 kg fasolki szparagowej

2 ziemniaki

1 marchewka

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka chilli

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżka śmietany 18%

pieprz, sól

( jeżeli nie masz bulionu i chcesz ugotować zupę na kostce rosołowej dodaj łyżkę masła)

Przygotowanie:

Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki w kostkę i marchewkę, jak marchewka zmięknie dodaj fasolkę i gotuj na małym ogniu ok 25 minut doprawiając. Po ugotowaniu dobrze zmiksuj zupę, aż powstanie krem i dodaj śmietanę.