Chleb pszenno-razowy na miodzie

Anna
Śniadania
24.02.2021 10:55
Chleb pszenno-razowy na miodzie

Blaszkę keksowkę wykładamy papierem do pieczenia, spód i boki smarujemy olejem. Ciasto przekładamy do formy. Na wierch posypujemy słonecznikiem, lekko wklepując w ciasto zwilżoną w wodzie ręką. Przykrywamy blaszkę ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok 4 godz (ja kładę na grzejnik). Pieczemy ok 1 godziny w 210 stopniach góra dół. Po 40 min pieczenia zmniejszamy do 200 stopni. Upieczony chleb po wyjęciu z papieru kładziemy na kratce do ostygnięcia i odparowania (najlepiej odwracamy go dołem do góry). Kroimy najlepiej po 40min- 1 godzinie, chociaż ciężko się opanować, ale na początku chleb będzie jeszcze trochę się kleił …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2021/02/chleb-pszenno-razowy-na-miodzie.html