Soczysty i z chrupiącą skórką kurczak pieczony w piekarniku. Mięso samo odchodzi od kości a skórka jest bardzo chrupiąca. Można by powiedzieć kurczak idealny jak z budki z rożnem. Bez potrzeby marynowania dzień wcześniej i podlewania sokami podczas pieczenia. Wspaniały obiad dla całej rodziny. Przyprawę do kurczaka wymieszać z olejem i wysmarować bardzo dokładnie całego kurczaka również w środku. Na blaszkę przykrytą kratką z piekarnika (lub inną dowolną chodzi o to aby kurczak nie leżał bezpośrednio na blaszce) położyć kurczaka i wstawić do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy kolejne 60 minut. W między …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://andziapichci.blogspot.com/2021/02/pieczony-kurczak-w-caosci-jak-z-budki-z.html