Cytrynowe Ciasteczka Według Hildegardy Z Bingen

Iwona
Desery
18.02.2021 18:32
Cytrynowe Ciasteczka Według Hildegardy Z Bingen

Cytrynowe Ciasteczka Według Hildegardy Z Bingen Bardzo szybkie do przygotowania ciasteczka według przepisu Hildegardy z Bingen. Składniki na 1 blaszkę z moimi drobnymi zmianami: - 200 g mąki pszennej orkiszowej - 100 g mąki migdałowej - 80 g cukru trzcinowego (w oryginale 100 g ale ciastka dla nas były za słodkie) - 1 żółtko (w oryginale 1 całe jajko) - 100 g masła - skórka z 1/2 cytryny - ewentualnie esencja cytrynowa - ewentualnie 2-3 łyżeczki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego 1. Z podanych składników zagniatamy zwarte ciasto (jeśli ciasto nie chce się zlepić dodajemy jogurt lub kwaśną śmietanę) 2. Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka które układamy na blaszce z papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2021/02/cytrynowe-ciasteczka-wedug-hildegardy-z.html