Składniki na około 60 sztuk: 3 szkl mąki pszennej (użyłam Lubelli do pierogów ) 1 szkl gorącej wody z mlekiem (mleka tak 3-4 łyżki ) szczypta soli 2 łyżki oleju Farsz: 250 twarogu półtłustego ( najlepiej lekko kwaskowatego ) 500-600 g ziemniaków 1 spora cebula zeszklona na oleju sól i pieprz do smaku Uwielbiamy je więc jak mogły by się nie znaleźć na blogu :)1. Ziemniaki gotujemy, ugniatamy tłuczkiem bądź przeciskamy przez praskę i odstawiamy do przestygnięcia. 3. Z mąki, szczypty soli, oleju i gorącej wody zagniatamy szybko miękkie elastyczne ciasto. Dzielimy je na 3 i chowamy delikatnie pod folie aby nie wyschło. 7. Wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy od wypłynięcia przez około 5 minut.