...całkiem smaczna i rozgrzewająca zupa, dzięki przyprawom zupa nieco w smaku przypomina flaki i jest to fajna alternatywa dla tych którzy za owymi flakami nie przepadają... 2 udka z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 2 liście laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego pieprz, sól 3 ząbki czosnku chilli do smaku 1 łyżka papryki słodkiej w proszku pół łyżeczki estragonu 1 łyżeczka imbiru majeranek mąka i smalec do zasmażki – po łyżce (opcjonalnie) Udka myjemy i gotujemy z dodatkiem soli, pieprzu, listków laurowych oraz ziela angielskiego. Dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku 1 marchewka 1 pietruszka 2 liście laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego pieprz, sól 3 ząbki czosnku chilli do smaku 1 łyżka papryki słodkiej w proszku pół łyżeczki estragonu 1 łyżeczka imbiru majeranek mąka i smalec do zasmażki – po łyżce (opcjonalnie) Udka myjemy i gotujemy z dodatkiem soli, pieprzu, listków laurowych oraz ziela angielskiego. Do wywaru dodajemy starte na tarce warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę przypraw (oprócz majeranku) i gotujemy na małym ogniu. Do wywaru dodajemy starte na tarce warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę przypraw (oprócz majeranku) i gotujemy na małym ogniu. Miękkie mięso wyjmujemy i studzimy tak aby dało się je obrać z kości. Miękkie mięso wyjmujemy i studzimy tak aby dało się je obrać z kości.