Drożdżowe pierogi z kiełbasą i pieczarkami

Magdalena
Obiad
30.01.2021 16:03
Drożdżowe pierogi z kiełbasą i pieczarkami

Wyroby są: wolne od GMO, gluteny i alergenów, dziczyzna z polskich lasów, świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków, same naturalne dodatki, wędzone naturalnym dymem Składniki: Ciasto na drożdżowe pierogi: 500 g mąki pszennej + do podsypania 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru mała szczypta soli 40 g miękkiego masła lub margaryny niepełna szklanka mleka 1 jajko M + 1 jajko do posmarowania pierogów Na farsz: 120 g kiełbasy krakowskiej z dzika Pieczone&Wędzone 150 g pieczarek (można dać więcej) 1 łyżka masła 1 mała cebula lub 2 łyżki płatków suszonej cebuli sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ciast wałkujemy ja na podsypanym mąką blacie na 4-6 mm w zależności od tego jak puchate chcemy mieć pierożki. Jeśli używamy świeżą cebulę to należy ją drobno posiekać i podsmażyć na maśle (suszoną cebulę dodajemy razem z pieczarkami). Koła rozciągamy w dłoniach, na środek nakładamy farsz i zlepiamy brzegi tworząc drożdżowe pierogi. Pierogi układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Kiełbasę i inne doskonałe wędliny (nie tylko z dzika) możecie nabyć w sklepie Pieczone&Wędzone Co wyróżnia to miejsce? Ciasto odstawiamy na bok pod przykryciem na czas przygotowania farszu i rozgrzania piekarnika. Do większej miski dodajemy mąkę, nasze rozrobione drożdże, 1 jajko, miękkie masło (lub margarynę) i sól. Drożdżowe pierogi z kiełbasą i pieczarkami Lubicie pierogi? Drożdżowe pierogi idealnie sprawdzą się na obiad, jak i przyjęcia. Ja dziś polecam wam drożdżowe pierogi z kiełbasą i pieczarkami. W tym przepisie wykorzystałam kiełbasę krakowską z dzika. Mąki nie dodajemy zbyt dużo, by ciasto nie było za twarde.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkieokruszki.pl/drozdzowe-pierogi-z-kielbasa-i-pieczarkami/