Makaron ryżowy z mięsem mielonym i orzechami nerkowca ( dla 2 osób ) 20 dkg mięsa mielonego z indyka garść makaronu ryżowego 1/2 opakowania warzywnej mieszanki chińskiej ( mrożonka) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka srirachy ( ostry sos chili ) * 0,5 szklanki wody garść orzechów nerkowca * Makaron ryżowy z mięsem mielonym i orzechami nerkowca Makaron ryżowy z mięsem mielonym i orzechami nerkowca, taki obiad zagościł u nas wczoraj na stole. Makaron ryżowy na początek włożyłam do miski z zimną wodą – tak na 5 minut maksymalnie. Szczerze mówiąc szłam do kuchni myśląc o małych kulkach z mielonego mięsa w sosie pomidorowym, ale jakoś tak poniosło mnie. Szybko je przemieszałam, żeby się nie przypaliło a obsmażyło z każdej strony. Gdy mieszanka się już rozmroziła dodałam sos sojowy oraz srirachę oraz nerkowce całość wymieszałam.