🙂 Składniki: 125 g sera z wiaderka 100 ml schłodzonej śmietanki 30% 2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki soki z cytryny 1 Do każdego nakładamy na spód część rozdrobnionych ciasteczek (ilość zależy od szerokości pucharków), następnie pół waniliowego serka, serek czekoladowy, rozdrobnione ciasteczka (zostawiamy niewielką ilość), resztę waniliowego serka. czubata łyżka kremu czekoladowo-orzechowego lub do smaku około 6 kruchych maszynowych ciasteczek Brześć kilka malin listki mięty do podania Przygotowanie: Ciasteczka przekładamy do misy blendera z nożami i dokładnie rozdrabniamy. Dokładnie mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie dokładamy kremu (smak zależy od rodzaju użytego kremu). Do jednej części dodajemy sok z cytryny i cukier waniliowy z prawdziwą wanilią. Deser można podać od razu lub schłodzić przed podaniem w lodówce. Ręczną trzepaczką mieszamy dokładnie ser ze śmietanką (można do tego użyć miksera). Wierzch deseru zdobimy resztą rozdrobnionych ciasteczek, malinami i listami świeżej mięty. Do drugiej dodajemy czubatą łyżkę kremu czekoladowo-orzechowego.