Składniki: 750 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 i 1/2 – 2 litrów wody 150 g zielonej soczewicy 1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka masła lub oleju po jednej łyżeczce: przyprawy 5 smaków i soli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i bazylii 1/4 łyżeczki pieprzu opcjonalnie 1 pierś z kurczaka makaron typu noodle do podania Zupa chińska to taka typowa zupa z niczego, kiedy mamy ochotę na rozgrzewające danie, a brakuje nam czasu i dużej ilości składników : ) Soczewicę przełukać na sitku pod bieżącą wodą, dodać do warzyw i gotować wspólnie do miękkości ok. 15 minut. (Jeśli zupa ma być mięsna dodać również pokrojonego w paski i podsmażonego wcześniej kurczaka).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/zupa-chinska/