Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy: mała kapusta pekińska lub pół dużej 200 g pomidorów koktajlowych 2 papryki konserwowe mała puszka kukurydzy mała cebula czerwona 2 łyżki oleju lub oliwy łyżka octu ryżowego lub jabłkowego sól, pieprz Przygotowanie Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i zasypujemy pół łyżeczki soli. W tym czasie kukurydzę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a pomidorki przekrawamy na pół. Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i kukurydzy to smaczny i kolorowy dodatek do obiadu, pieczonych mięs, wędlin czy karkówki z grilla. Kapustę z solą ugniatamy przez chwilę ręką i odstawiamy na pół godziny. Zobacz inne przepisy na surówki z kapusty pekińskiej: