Ptysie

Desery
26.01.2021 17:16
Ptysie

Składniki 120 g masła 4 jajka 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 250 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie W garnku zagotowujemy wodę z masłem. Ptysie możemy wykonać z różnego rodzaju kremami, ja wybrałam tradycyjną śmietankę 30% z dodatkiem cukru pudru. Jeśli wykonacie domowe ptysie po raz pierwszy, sami się przekonacie, że nie są wcale trudne i będziecie je przygotowywać częściej. Po upływie kilku minut zdejmujemy garnek z gazu i przekładamy ciasto do miski, by ostygło. Ptysie przygotowuje się z ciasta parzonego, które jest bananie proste do zrobienia. Delikatne ciasto z dodatkiem słodkiego i puszystego kremu to prawdziwy raj dla podniebienia. Poniżej zaprezentuję Wam przepis na ptysie z kremem śmietanowym. Jeśli będziecie postępować zgodnie z przepisem, Wasze ptysie również wyjdą przepyszne! Ptysie wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 15 minut, grzanie góra-dół.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przepiski.pl/ptysie/